lichtbovendonkerboven

Wat is Biologisch?


Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke eisen voldoet. De overheid (in samenspraak met de sector) bepaald hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL. Zo zijn biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-,kleur- en smaakstoffen.

Je herkent producten die biologisch zijn geproduceerd en gecertificeerd aan het Europese bio-logo. Ook wordt dit wel “het groene blaadje”genoemd. Het in Nederland bekende zwart/wit EKO keurmerk, was vroeger een vanuit Nederland ontwikkeld keurmerk en staat nog vaak op biologische producten uit Nederland.


Bekijk onze producten

Wat is Biologisch Dynamisch?


Ook een biologisch-dynamisch bedrijf werkt 100% biologisch, maar gaat nog een stapje verder. Biologisch-dynamische koeien en geiten behouden hun horens en ze krijgen veel meer leefruimte. Alle veevoer en stro is biologisch en minimaal 80% van dit veevoer wordt op eigen bedrijf geteeld. Deze bedrijven hebben een unieke vorm van landbouw en veeteelt die optimaal samenwerkt met de natuur, waarbij de samenhang tussen bodem,planten, dier en mens versterkt wordt. Biologisch-dynamische producten zijn te herkennen aan het oranje Demeter keurmerk op het etiket. (Demeter is de Griekse godin van de vruchtbaarheid)


Bekijk onze producten

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht,
wij helpen u graag verder.Weversstraat 7
8223 AB LelystadMa t/m Do - 9:00 tot 18:00
Vr - 9:00 tot 20:30
Za - 9:00 tot 17:00
Zo - Gesloten


info@ekolander.nl


Wij zijn een afhaalpunt voor: