Gistbrood en desembrood
Gistbrood rijst, de naam zegt het al, dankzij de toegevoegde gist. Gist is een levend micro-organisme, in feite een schimmel, en zet glucose om in alcohol en koolzuurgas. Hierdoor wordt het brood lekker luchtig.
Het (zuur)desem brood is al een erg oude manier van brood bakken. Waarschijnlijk is het bij de oude Egyptenaren bij toeval ontdekt. Zuurdesem is in feite niets anders dan een mengsel van bloem en water dat in een warme omgeving spontaan gaat fermenteren. Dit gebeurt doordat de melkzuurbacteriën in de bloem zich gaan vermeerderen. Desembrood wordt gebakken door een deel van dit gefermenteerde mengsel toe te voegen aan het te bakken brood. Desem brood heeft een langere rijs tijd nodig , blijft wat compacter dan gistbrood maar heeft door dit proces wel een rijpere vollere smaak.
Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht,
wij helpen u graag verder.
Weversstraat 7
8223 AB Lelystad
Ma t/m Do - 9:00 tot 18:00
Vr - 9:00 tot 20:30
Za - 9:00 tot 17:00
Zo - Gesloten