lichtbovendonkerboven

Onze Producten


In ons assortiment kiezen wij voor biologisch en/of biologische-dynamisch.* Regionale biologische producten hebben de voorkeur. Biologische producten groeien op natuurlijke wijze zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook de verwerking gebeurt volgens een zo natuurlijk mogelijk proces.

De Ekolander heeft een uitgebreid assortiment van biologische voedingsproducten: van eerste levensbehoeften tot luxe producten. Maar ook voedingssupplementen, verzorgingsproducten, en verantwoord honden- en kattenvoer van Yarrah. Ook non-food artikelen zijn in onze winkel te koop. Denk daarbij aan artikelen die met voeding bereiden en/of bewaren te maken hebben en schoonmaakproducten.

Achterin hebben we 5 stellingen non-food artikelen, zoals zoutlampen, houten verantwoord speelgoed, (kinder)boekjes en boekjes over tuinieren- koken - bewustwording. Veelal een aanvulling op voeding of mooie cadeautje.

Soms ligt er een niet 100%-bio product op het schap. Dit is dan omdat er (nog) geen goed alternatief voor is of dat we anders klanten teleurstellen. Deze artikelen zijn dan gemarkeerd met een klein oranje kaartje “niet 100% bio”.

Voorin in de winkel, bij het raam, staan de aanbiedingen. Tevens worden daar ook de nieuwe producten geïntroduceerd.


natuurwinkel lelystad biologisch dynamisch
De keurmerken voor biologisch en biologisch-dynamisch (=demeter)

Ons Assortiment


Droogwaar

Deze producten zijn veruit in de meerderheid. Koffie, thee, broodbeleg, honing, koeken, muesli’s , chocolade, suiker, zout, kruiden, soepen, dranken (graan, fris) bier, wijn, pasta,s, rijst, granen,( bak-)melen, smaakmakers, conserven, noten, zaden, chips. Ook Japanse, Indische, Mexicaanse en Italiaanse ingrediënten zijn bij ons te verkrijgen. En leuk voor m.n. jonge ouders (of opa’s en oma’s): er is ook een (bescheiden) babyafdeling.

Ook hebben wij honing van een imker uit Lelystad (Theo Vullink).

We hebben 2 vakken gegarandeerde glutenvrije droogwaren waarop het keurmerk van glutenvrij * te vinden is. In de rest van de winkel zijn nog meerdere glutenvrije artikelen te vinden: deze zijn dan gemerkt met kleine blauwe kaartjes.

Merken zijn bij ons o.a.: Molenaartje, Piramide, Yogi thee, Simon Levelt, Ekoland, Terra Sana, Yakso, De Nieuwe Band, Bioidea, Provamel, Ecomil, Billy’s Farm, De Traay, De meesters van de Halm, Your Organic Nature en zo nog vele anderen.


Brood

Ons brood komt van Bakkerij Verbeek uit Brummen en Organic Bakery vd Westen uit Waspik. Elke dag wordt er vers brood geleverd. We verkopen gistbroden en desembroden * en crackers en lekkers voor in de gebaksvitrine. Onze speltbrownies o.a. zijn erg bekend en geliefd.

Elke dag wordt er brood afgebakken evenals koeken en seitanbroodjes.

Onze bakkers leveren ons ook brood en gebak van andere bakkers: het Zonnelied uit Zeewolde, de Biobacker uit Duitsland en van Free Off bakkerij uit Grave (=een gegarandeerde glutenvrije bakkerij) Zodoende kunnen we u een ruime keuze aanbieden.

U kunt ook brood op bestelling aanvragen. Dit moet dan 2 dagen voor de leverdag voor 15.30 uur. Speciale broden, zoals bv de gluten-vrije en koolhydraatarme broden zijn alleen op de dinsdag en vrijdag leverbaar.Groente en Fruit

Drie of vier keer in de week worden er verse groenten en fruit geleverd. Twee keer in de week door Udea uit Veghel en een keer per week door Erik van boerderij De Eerste uit Marknesse. Hij brengt ons streekproducten uit Flevoland. Daarnaast komen er ook wekelijks aardappelen en uien van de boerderij “De Zonneboog” uit Lelystad. In onze vriezer hebben we ook nog een aantal diepvries- groenten.

Streekproducten hebben bij ons de voorkeur. Het transport is zo minimaal mogelijk en de levering is een rechtstreekse lijn en zodoende is de prijs ook gunstiger voor de consument.

Van de Bolster verkopen we biologische groente en bloemenzaden. In het voor- en najaar hebben we ook biologisch geteelde bloembollen in de verkoop van J.U.B.Zuivel, Kaas, Vlees en Vleesvervangers.

In de koelwand, achter in de winkel, hebben we zuivel van koe, geit en schaap. Ook hebben we een ruim aanbod van kaas- en vleesvervangers evenals lactose-vrije* producten.

De merken die we hebben zijn o.a. Zuiver Zuivel, Weerribben, Provamel, Sobbeke, Vliek, Wheaty, Soto.

Verse vleeswaren liggen in de koelwand en ingevroren vlees van rund, varken en kip zijn te vinden in een van onze diepvriezers. Varkensvlees, rundvlees en soepkip komen van de biologische boerderij “De Eerste” uit Marknesse en de kip komt van de Polderhoen uit Lelystad. Daarnaast vlees van Gaos (gemarmerd vlees van Casconnes runderen, gehouden in natuurgebieden) en incidenteel schapenvlees van Florian uit DrontenSappen en Dranken

We hebben fruitsappen en groentesappen, siropen, diksappen, wijn en bier. Ook alcoholvrije wijnen en bier. Veruit de meeste sappen zijn niet gezoet met geraffineerde suikers. Merken die u bij ons kunt vinden zijn o.a. : Ekoland, Luna Terra, Your Organic Nature, Terschellinger, Schulp, Warmonderhof, Budels bier en diverse soorten wijnen van Natrada.

En natuurlijk niet te vergeten de Polderkefir van De Bald Brewer,(Haaije Bruinsma) en de biologisch-dynamische wijnen van El Placer ( Johan Rippen) die beiden in Lelystad worden geproduceerd.Verzorgingsproducten

Huid en haarverzorging op natuurlijke basis is ons uitgangspunt. We kijken dan ook dat onze producten vrij zijn van nano-deeltjes en andere niet-natuurlijke stoffen. Het Ecocert-keurmerk is doorgaans voor onze winkel een vereiste.

Merken die we hebben zijn o.a. Hauschka, Weleda, De Traay/Bee Naturel, Urtekram, Lavera. Voor het haar te verven hebben we het merk Tints of Nature.Voedingssupplementen

Gezonde voeding voor een goede gezondheid blijft ons uitgangspunt. Maar soms, bij een zwakke gezondheid, een (te) druk leven of herstel na ziekte kunnen voedingssupplementen een welkome aanvulling zijn. Solgar, Orthica en Dr. Vogel zijn goed vertegenwoordigde merken in onze winkel. Daarnaast hebben we ook in ons assortiment: Arkocaps, Schusslerzouten, CBD-olie. Van de Health Factory hebben we de nano-therapeutische middelen. De bekendste hiervan is wel de nano-zilver die, voordat de antibiotica werd uitgevonden, werd gebruikt voor het doden van ongewenste bacteriën en schimmels in het lichaam.

Van een bedrijf uit Lelystad hebben we de lijn van de Himalaya Magnesium zouten.

Tevens zijn de theeën en zalfjes van de Polderkol uit Lelystad bij ons te vinden!

Voortdurend zijn er winkeltrainingen en/of bijscholingen elders die we volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en om steeds beter advies te kunnen geven. Dit zijn altijd leerzame en gezellige uurtjes.Overig

Achterin verkopen we o.a. verantwoord speelgoed (hout-natuurlijk), zoutlampen en kinder- tuinier- kook- en bewustwording boekjes gerelateerd aan onze winkeldoelstelling (natuur- en biologisch verantwoord)


 

Virtuele tour

Onze winkel

Neem een virtuele tour door onze winkel voor een blik in ons assortiment.

Stuur ons een berichtWeversstraat 7
8223 AB LelystadMa t/m Do - 9:00 tot 18:00
Vr - 9:00 tot 20:30
Za - 9:00 tot 17:00
Zo - Gesloten


info@ekolander.nl


Wij zijn een afhaalpunt voor: